tr (0312) 222 56 83 Pzr - Cum 09:00 - 18:00 Mebusevleri Mah. Ayten Sk. No.39/4 06570 - Çankaya/ANKARA

Litvanya’ya Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdik

Akademisyenler Birliği Derneği olarak Litvanya’nın Vilkaviškis Belediyesi ve Sinop’un Türkeli Belediyesi işbirliğinde yürütülen “Yerel Sanayi ve Tarımın İklim Değişikliğine Adaptasyonunun Artırılması” başlıklı AB projesi kapsamında Litvanya’ya dört günlük yoğun bir çalışma ziyareti gerçekleştirdik. Bu ziyaret sırasında Akademisyenler Derneği, Vilkaviškis Belediyesi ve Türkeli Belediyesi olarak proje faaliyetleri çerçevesinde “iklim değişikliğine” karşı ortak bir inisiyatif geliştirme kararımızı bir protokol ile teyit ettik.

Ziyaretin bir diğer boyutu ise akademik faaliyetlere odaklandı. Üniversitemizi ve Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü’nü tanıtmak üzere Kaunas Teknoloji Üniversitesi’ni ziyaret ettik. Öğrenci ve personel hareketliliğinin yanı sıra ortak projeler yürütme konusunda da mutabık kaldık.

Bizi dört gün boyunca ağırlayan Vilkaviškis Belediyesi yetkililerine ve Kaunas Teknoloji Üniversitesi Makine Mühendisliği ve Tasarım Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerine teşekkür ediyoruz.

About the author