Curriculum Development for Rapid Prototyping in Engineering Education (CDRP-EN)
Türü: Erasmus+ Yüksek Öğretim
Proje Numarası: 2018-1-TR01-KA203-059739 Erasmus+ Higher Education KA2
Proje Süresi: 2018–2021
Rol: Ortak
Geleneksel üretimde prototipleme çoğu zaman maliyetli görülürken, modern hızlı prototipleme (3B baskı) teknolojileri tasarım hatalarını erken aşamada tespit ederek maliyetleri düşürmekte ve üretim sürecini hızlandırmaktadır.
Bu Erasmus+ projesi ile mühendislik fakültelerinde standart ve güncel bir hızlı prototipleme (RP) eğitim müfredatı geliştirilmesi hedeflenmektedir. Proje kapsamında uluslararası yaz/kış okulları, atölyeler ve eğitim programları düzenlenecek, öğrencilerin modern üretim teknolojilerine erişimi güçlendirilecektir.
Proje süresi 36 ay olup, Türkiye’den Gazi Üniversitesi (koordinatör), Parantez Teknoloji ve Akademisyenler Birliği Derneği yer almakta; Polonya, Romanya, Malta, İtalya ve Çekya’dan kuruluşlar projeye ortak olarak katkı sunmaktadır.
Bu proje ile mühendislik öğrencilerinin 3B baskı tabanlı prototipleme alanında uluslararası standartlarda yetkinlik kazanması amaçlanmaktadır.
Daha fazla bilgi için tıklayın!